maanantai 11. maaliskuuta 2013

Kotitottiksia ja lenkkejä

Koitan nyt ehtiä tihentämään tätä postaustahtia, että saatais tännekkin jotain eloa. Detalla on tassuissa molemmissa etutassujen yläanturoissa (vai miksikä niitä sanotaan?) haavat ja ne vuotaa kurjasti lenkkeillessä. Olettasin että ne on haljennu osuessaan metsässä jäähän. Tiiättekö sellasen kantohangen joka ei sittenkään kanna? Luulen, että se terävä reuna on raapassu anturat auki. Oltiin eilen jäällä tunnin verran heittelemässä palloa ja nauttimassa auringosta. Huomasin lumessa veren ja tassuistahan se tuli. Tänään koitin vielä aamulla lenkkeillä kunnolla, mutta puolen tunnin jälkeen huomasin, että tassut vuotaa taas, joten ei muuta kun takasin. 45 min oltiin yhteensä ja loppu matkasta D jo yritti olla varaamatta toiselle tassulle. Kotona suihkutin tassut hyvin ja laitoin halkeamiin Cothivettia (haavasumute, joka desinfioi ja estää koiraa nuolemasta). Jos ne nyt ei kotikonstein parane, niin suunnataan loppu viikosta lääkäriin. Tänään ja huomenna lepäillään ja annetaan tassujen rauhottua.


Ennen lenkkiä leikkasin tunnin verran tassukarvoja, kun ne kerää niin kamalat paakut anturoiden väliin. Toivotaan että se auttaa :)

 

Äsken tehtiin pienet tokot, ihan vaan kävelytahdilla ja makkaralla. Jumpattiin maasta-seiso vaihtoja, joka alkaa mennä jo tosi kivasti. Seisomiseen yhdistän myös joka toistolla käskysanan, jotta se helpottais sitten tulevaisuudessa kun en enää oo pitämässä makkaraa nenukilla.

Seuraamista hiotaan uudella menetelmällä. Eli nakki kädessä ja koira seuraa, aina JESSin kuultua koira nappaa nakin kädestä. Tää auttaa meillä edistämiseen, kun D tietää että se makkara on sen takana, se ei kiiruhda vaan pitää kuuliaisesti paikan. Palkka tulee oikeesta paikasta ja KONTAKTISTA, siitä meijän suuresta möröstä.

Kokeilin ensin imuttamista, mutta ei siitä tullu mitään. D on opettettu siihen, ettei saa järsiä/kytätä/tonkia yms. niin tuntuu hölmöltä että ensin opetan sen imuttamaan ja sitten vasta imuttamalla seuraamaan. Kokeillaan siis nyt tätä. Välillä se vähän kuonolla kokeili herkkua ja annoin siitä palkan, että voihan se olla, että tää muokkautuu vielä imuttamiseks?


Liikkeestä istuminen oli meijän päivän seuraava projekti. Kävelin hitaasti taakse päin ja istuttelin koiraa naksun kanssa. En oo vielä ottanu sitä sivulle (joskus otin, mutta meillä on uus metodi, opettaa kaikki liikkeet HYVIN), peruutellaan nyt ensin ahkerasti ja koitetaan saada vähän nopeutta ja terävyyttä.

Tän jälkee vielä pätkä seuraamista, jonka jälkeen oli taas hyvä painua petiin. Rauhallista mutta pientä aivopähkinää. Nyt pitäis vielä mennä ulos. En oikeen tiiä kannattaako tota neitokaista pitää irti, ettei ne tassut aukee uudestaan. Ehkä mä vien sen hihnassa? Osaankohan?

Hitsit että mua harmittaa, ettei oo mitään joukkuetta minkä kanssa voitais lähteä tokon SM-kisoihin. Se sopii meille niin hyvin, kun liikkeitä ei tehä putkeen vaan välissä saa viritellä koiraa. No, ehkä ens vuonna sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti