maanantai 1. heinäkuuta 2013

Laiskimus ja tokon SM2013 kisat

Tämä tyttö on ollut totaalisen laiskimus kirjoittamisen suhteen. Treenattu me kyllä on, tosin ei juoksujen aikana kovinkaan paljon. D aloitti juoksut juuri sopivasti 4 vkoa ennen SM-kisoja. Ehdin jo manata kaikille, että meitä ei kisoissa nähdä, mutta nähtiinpä kuitenkin.

Lähdettiin klo 7 ajamaan kohti Pieksämäkeä, koska elimme uskossa, että joku joukkueen jäsenistä joutuu sirunlukuun 8 aikaan, mutta eipä joutunutkaan. Ilma oli huono tai siis rannalla loikoilijan mielestä hyvä, mutta meidän kisaajien mielestä, ehkä huonoin mahdollinen. Liian kuuma monelle koiralle ja muutenkin raskas. Sain rintaani numeron 191, joka osoittautui jälleen kerran surkeaksi arpaonneksi. Jouduimme odottamaan 7,5 tuntia, että pääsimme edes ensimmäiseen kehään. Täytyy kyllä sanoa, että kisoista ei juuri positiivista sanottavaa järjestäjille ole. Ei oikeasti ole reilua, että kisaajille ei ilmoiteta edes alustavaa aikataulua ja koirat joutuvat odottamaan LIIAN pitkiä aikoja häkeissä helteellä. Tämä ei myöskään ole reilua siinä suhteessa, että ensimmäiset kisaajat saavat kisata tuoreen koiran kanssa, kun taas osalla koira on varmasti väsynyt koko päivän odottelusta. No, mutta hienoa, että joku järjesti kuitenkin kisat. Ehkä ensi vuonna ostaan olla fiksumpia.

Itse koe meni meillä yllättävän hyvin. Olin jo heittänyt pyyhkeen kehään, mutta ensimmäisessä kehässä koira toimi hyvin. Seuraamisesta taisi tulla 8, liikkeestä maahanmenosta ja noudosta 8-9 luokkaa? Toinen kehä oli noin 10 min päästä ja aloitimme (meille) hyvin luoksetulolla, josta saatiin 7. Oikeastihan 7 on säälittävä numero, mutta tuomarilla oli tässä tiukka linja ja Detta siis pysähtyi!! Valui, mutta pysähtyi kuitenkin. Seuraavana liikkeestä seisominen 9,5 ja kaukot 7,5. Kaukoissa huomasin, että koira on todella väsynyt ja epäilin jo ettei nouse istumaan, mutta perusasennon jälkeen tarvitsi kaksi käskyä maahan, joten ilmeisesti siksi tipautti arvosanaa, koska muuten liikkeet olivat puhtaat (jotkut istumiset ehkä hiukan vajaita). Hyppy olikin sitten tässä kokeessa meidän osalta se ratkaiseva murheenkryyni, JÄLLEEN! Tällä kertaa koira ei hypännyt ensimmäisellä käskyllä ja aloin jo epäillä, että jaksaako se loikata koko esteen yli. Jaksoi, mutta istua ei viitsinyt ja tuomari nollasi liikkeen. Niin ja paikkamakuu 10, oikeasti 8 koska tuomari ei kuullut kaksoiskäskyäni. Ei ollut kaukana ykkönen 149,86 pistettä ja 38/111 sija! En voi olla kuin tyytyväinen, koira oikeasti yritti parhaansa, vaikka ei jaksanutkaan. Kelistä ja olosuhteista kertoo myös meidän sijoitus, joka on yllättävän hyvä, vaikka pisteet eivät riittäneet edes ykköseen.

Onnea vielä meidän joukkueen Pinnalle ja Elisalle, jotka yltivät sijalle 4, aivan huimaa!!

Heinäkuussa on tiedossa kaksi koetta, joista toivotaan nyt sitä ykköstä. En oikeasti jaksaisi enää riekkua siellä avoimessa. Ollaan nyt kahdessa viime kokeessa nollattu hyppy ja ykkönen on jäänyt siitä kiinni. Molemmissa täysin eri syistä. Voi voi... No, mutta nyt hiotaan vielä heinäkuun lopulle liikkeitä ja seuraavana projektina treenataan vireen hallintaa. Pyritään pitämään se koko suorituksen ajan korkealla. Nyt se tahtoo tippua vähän turhan helposti.

Seuraamista

Luoksetuloja

Hyppyä

Niistä on tuleva ykkönen tehty!

Ps. ensi vuonna me ei olla SM-kisoissa enää avoimessa, sen lupaan :)

3 kommenttia:

  1. Lähellä oli! Tsemppiä treeneihin! :)

    VastaaPoista
  2. Oho kommentoin väärällä profiililla, ihmettelinkin miks se kyselee jotain tunnistusta!

    VastaaPoista