sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

VOI tuo mukanaan uudet treenit

Nyt on aika katsastaa vähän kohti tulevaa. Sitä, koska ollaan menossa korkkaamaan voittaja-luokka ei tiedä kukaan (ehkä joskus talvella), mutta huomenna alkaa kova treeni ja tutustuminen "uusiin" liikkeisiin. Tavoilleni uskollisesti alotetaan täältä 4 seinän sisältä, koska aluksi kaikki pitää tietenkin tehdä koiralle helpoksi. 

1. Paikkamakuun kanssa me ei tehdä vielä nyt mitään, koska siinä on ainoana ongelmana se, ettei koira mene aina ensimmäisellä käskyllä maahan, muuten D on saanut aina liikkeestä 10. Ryhmätreeneissä pitää ottaa kokeenomaisesti, että pääsee puuttumaan asiaan tai mahdollisesti palkkaamaan siitä, että menee ensimmäisellä käskyllä.

2. Seuraamisen päävinossakontakti on ohjelmassa ensi viikolla. Paikka oli kokeessa loistava, eikä oikeastaan edistänyt. Peruutuksia ja sivuaskelia sekä hidasta käyntiä on tehty paljon. Uskon, että se toimii meillä jopa paremmin kuin ALO-AVO seuraaminen, koska tapahtumia on enemmän.

3. Istuminen on hanskassa.

4. Luoksetulossa alan pidentämään seis-stopin matkaa, maahan menee loistavasti.

5. Noloa, mutta D ei osaa ollenkaan mennä ruutuun. Merkille menee hienosti, mutta sitä ei vielä voittajassa edes tarvita, joten ei muuta kun tekemään niitä ruutuja. Tähän mulla on jo suunnitelma, mutta kerron siitä myöhemmin. Osaa tulla takaa käskystä suoraan seuraamisasentoon ja jatkaa siitä seuraten.

6. Hyppunouto on meillä hyvä. D rakastaa sitä.

7. Metalli on myös hanskassa, vaikka ei tee sitä kovin mielellään.

8. Tunnari on ihan alkutekijöissään. Etsii oikean post it -lapun, mutten ole vielä yhdistänyt niitä kapuloihin. Täytyy myös muistutella post it juttuja heti huomenna.

9. Kaukoja on junnattu, mutta ei tarpeeksi. Maahan-seiso vaihto menee kivasti. Meillä on tällä hetkellä tosi hyvät istu-maahan vaihdot ja haluun ehottomasti tehä loputkin kunnolla. Tällä hetkellä meillä on nyt siis kolme liikettä, jotka ovat alkutekijöissään: ruutu, tunnari ja kaukot, muuten kivalla mallilla :)

Huomenna kotitreenit alkaa post it -lapuilla, kontaktilla ja kaukojen vaihtelulla. Ihanaa kun nyt on motivaatiota alkaa tekemään uusia juttuja. Voittajan liikkeet on myös menevälle ja innokkaalle koiralle paljon kivemman oloset. Veikkaan, että Dettakin on innoissaan kun päästään tekemään jotain ihan uutta. Nyt tässä voi sitten ihmetellä, että miks ihmeessä me ei olla treenattu enemmän VOI EVL liikkeitä? Seuraavan koiran kanssa sitten.


Liike kerroin maksimipisteet
1. Paikalla makaaminen 4 40
2. Seuraaminen taluttimetta 3 40
3. Istuminen seuraamisen yhteydessä 3 30
4. Luoksetulo 4 40
5. Lähettäminen määrätylle paikalla ja uoksetulo 4 40
6. Noutaminen esteen yli hypäten 2 20
7. Metalliesineen noutaminen 2 20
8. Tunnistusnouto 4 40
9. Kauko-ohjaus 5 40
10. Kokonaisvaikutus 1 10
Yhteensä 32 320

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti