lauantai 21. syyskuuta 2013

Kennelyskä? ja valmistelutreeni

Keskiviikkona skipattiin agility, koska D oli jotenkin kummallisesti köhiny pari päivää. Köhimistä tuli ehkä muutaman kerran päivässä, joten henkilökohtasesti en usko sen olevan kennelyskä. Koira on myös ihan normaali ja sillon kun se köhäsee ääni on kuiva. Ajattelin, että jos on joku lievä versio kyseessä, en viitsi lähteä hallille sitä tartuttamaan. Parempi olla varma kun kokeilla.

Eilen oltiin tokoilemassa ja ajattelin ottaa pari liikettä ennen koetta. Liikkeestä seisominen ja luoksetulo ekassa osassa, toisessa nouto ja hyppy. Seisomisessa ennakoi tietenkin istumista, koska sitä on nyt työstetty paljon. Toisella ymmärsi että kyse on samasta vanhasta jutusta, joten tuskin tekee tätä kokeessa (toivottavasti). Noudossa koira kuuli toiselta kentältä painokkaan maahan käskyn ja pamahti maate kapula suussa. Näitä pitää treenata. D ei oo tottunu muutenkaan mataliin ja "käskeviin" käskyihin, joten paineistuu niistä herkästi. EVL:ssä tulee paikkamakuussa ongelmia, jos ei nyt oteta näitä asiaksemme. Hyppy oli oikein mallikas samoin luoksetulo :)

Perään tein vielä muutaman toiston ruutua ja kerran liikkeenä alusta loppuun ilman kosketusalustaa. Kyllä se vaan jo osaa sen. Tietenkin varmistelua kaivataan, mutta hienosti suorittaa jo kokonaisen liikkeen. Maahan en viitsi ruutuun käskeä koskaan treenausvaiheessa. Detan maahanmeno on niin vahva, että neiti tekee sen kyllä tilanteessa kuin tilanteessa ja näin uskon ennakoinnin pysyvän kurissa.

Ihan loppuun vielä kokeenomainen paikkamakuu kehääntuloineen. Pidin koiran kontaktia koko ajan yllä, koska jos se pääsee katkeamaan ensimmäinen käsky jää rekisteröimättä. On niin turhaa menettää 2 pistettä tuplakäskystä. Palatessa koiran viereen menin ensin taakse ja nostin vasta muiden käskyn jälkeen. Kyllä oli D pätevä <3

Tänään meinaan ottaa täällä meidän suuressa olkkarissa muutaman liikkeestä seisomisen ja kapulan pidon kun kumarrun kohti, max. 5 min. Näillä eväillä huomenna Keuruulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti