maanantai 16. syyskuuta 2013

Tilannekatsaus tokoon

Kyllä tän blogin päivitys on nyt jäänyt säälittävän vähälle, etenkin kun ollaa treenattu ihan kivasti, vähintään kolme kertaa viikossa. Keskiviikkona ei päästy agiliitämään, koska allekirjoittanut poti vällyjen välissä kuumetta. Perjantaina kuitenkin saatiin tosi hyvä tokotreeni ja jäi tosi kiva fiilis sunnuntain kokeeseen.

Alotettiin seuraamisella, jossa Emmi naksutteli meille oikeeta paikkaa, kriteerinä pelkkä paikka. Ihan kivoja pätkiä ja kontakti sekä vire pysy hyvin yllä. Edistäähän se edelleen rumasti, mutta hiljalleen. Tän jälkeen tein jäävejä sekotellen. Istuminen ei vielä kentällä menny ihan samalla tavalla kun kotona, mutta mun peruuttaessa D teki tosi nopeita istumisia. Otin jo näin aluks kriteeriksi sen, etten palkkaa hitaasta suorituksesta.

Luoksetulon stoppeja tehtiin muutama (2 kpl) sivupallopalkalla. Kaveri siis heittää pallon kohti koiran kylkeä. Ihan ok, stopit, ei valittamista. Loppuun vielä paikkamakuut ryhmässä. Tehtiin oikeasti kokeenomainen ihan kehääntulotarkastuksineen ja alkupuheineen. Meillä on ollu aiemmin ongelmana se, että D laskee odotellessa virettä ja keskittyy muihin tapahtumiin. Liian usein tää johtaa siihen, että koira menee maahan vasta toisella käskyllä. Nyt herättelin aina kun kontakti katkesi ja sain ensimmäisellä käskyllä maahan. Pääsin palkkaamaan tästä. Muut teki vielä toisen kierroksen, mutta mä päätin jättää tohon. Meillä ei oo tarvetta tehdä pitkää aikaa yms. kommervenkkejä, koska paikkamakuu on neidillä tosi vahva. Koira on kuulemma henkisesti mun kanssa piilossa.

Sunnuntain tavoitteena on saada rentoutta ohjaajalle ja tehdä ehjä suoritus. Mitään pisteitä me ei tällä kertaa lähdetä hakemaan, kun se ykkönen kerran on jo plakkarissa. Rennoin mielin ja ilolla.


2 kommenttia: