sunnuntai 29. syyskuuta 2013

VOIttaja

Perjantaina treenailtiin jälleen tokoa ryhmässä. Aloitin Detan kanssa ruudulla. Tiia palkkasi ruudun vierestä namilla ruutuun. Hetki koiralla kesti hiffata, että mistä se palkka nyt tulee, kun normaalisti mamma palkkaa aina itse. Kosketusalustalla homma menee täydellisesti ja nyt olisikin aika alkaa pienentämään alustaa. Muutaman kerran on tehty ilman ja kyllä se keskikohta niinkin löytyy, tosin ei niin varmasti. Kriteerinä mulla on tässä se, että koira pysähtyy itsenäisesti keskelle.

Seuraavana noutokapulan luovutuksia. Hienosti pitää pään jo pystyssä! Edelleen sitä, miettii, että olinpas hölmö, mutta asia on nyt korjattu. Tänään keskityttiin siihen, ettei kapulasta irroteta ilman lupaa. On taas tullut mokattua. Koira on saanut aina palkan siitä että pitää kapulaa eikä tiputa vain harvoin vien liikettä irrotuspisteeseen. Jotenkin sitä itse pelkää kapulan tipahtamista :D No, nyt koiralle ei enää anneta vaihtoehtoja, jos kapula syljetään ennen käskyä niin silloin palkkaa ei tule. Uskomatonta, että sillä "ilmasta koppi" -tekniikalla on saatu avoimesta vielä 10. 

Seuraavana hyppynouto, josta otin pois luovutuksen. Palkkasin koiran jo ennen kuin ehti tuoda kapulaa sivulle. Hienosti hyppää ennen hyppyä ja hypyn jälkeen vaikka heittäisi vähän vinoon. Hyppääminen on Detasta niin älyttömän kivaa :) Ajattelin ensin että otetaan vielä metallinouto, mutta eiköhän tässä ollut noutoa kerrakseen.

Luoksetuloja tehtiin 3 kpl. Kaksi lähelle pysäytystä "maahan" -käskyllä ja yksi kauas "seis" -käskyllä. Seisominen ei ollut ihan niin täpäkkä kuin yleensä, mutta maahan meni ihan ok. Tätä ei ole tehty paljon. Jotenkin luotan makuustoppiin, koska koiralla se tuntuu olevan kaikkein vahvin liike. Kierrättäessä on tehty paljon, muttei liikkeenä.

Loppuun vielä paikkamakuu, jossa ei mitään mainittavaa. 

Tuntui taas kivalta treenata uusia juttuja. Voi se olla, ettei me sitä AVO:n viimestä ykköstä enää tavotella. Kohti uusia tuulia vain!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti