lauantai 23. marraskuuta 2013

Hui hai hiisi

Tänään on se päivä, kun meidän pitäisi korkata uudessa luokassa. Ylemmässä ja pelottavassa luokassa. Pari viikkoa ollaan treenattu tosi aktiivisesti, eikä nuo liikkeet lopulta oo ollenkaan vaikeita. Voittaja tuntuu omalle koiralle paljon hauskemmalta kuin kumpikaan alemmista luokista. Seuraamista (sitä meidän heikkoutta) on vähemmän ja meneviä liikkeitä enemmän.

Mitä tältä kokeelta nyt sitten voisi odottaa? Faktahan on se, että jos kaikki menee kuin elokuvissa voidaan ihan hyvin saada ykkönen. Toinen fakta on se, että meillä on takana ihan liian vähän toistoja, joten suoritusvarmuutta ei ole. Jos lähtisin ykkönen mielessä, aikaa olisi tarvittu vielä muutama kuukausi. Tämä on kuitenkin nyt se meidän "möllikoe", jossa katsotaan mihin tarvitaan treeniä seuraavaa koetta ajatellen.

Paikkamakuu = vähän jännittää paikalle kävely ilman hihnaa, mutta täytyy vain olla tiukkana. Jos D:lle on liian kannustava ja innostava, niin neitokainen saattaa käydä innoissaan pomppaamassa esim. liikkuria vasten (tämänkin on tehnyt). Itse liikkeen kanssa ei ole ongelmaa, ehdottomasti meidän varmin liike.

Seuraaminen = tekee kyllä ja varmasti nyt vielä paremmin, kun jotain tapahtuu. Sivuaskeleet ja hidaskävely tekee koko hommasta paljon mielenkiintoisemman, mutta tämä ei ole sitä meidän alaa kyllä mitenkään päin. EVL:n täytyy sitten joskus ottaa kyllä seuraamiskoulu.

Liikeestä istuminen = voi voi, on hinkattu ja hinkattu ja parit viime treenit on AINA tarjonnut istumista. Ennen sitä AINA liikkuroituna seisomista. Voi siis nollata tai tehdä hyvän istumisen.

Luoksetulo = toivotaan, että pysähtyy hyvin valumatta seisomaan, maahan menee kivasti.

Ruutu = voidaan nollata myös, mutta toivon ja uskon D:n löytävän sen. 4 treeniä se on löytänyt aina, mutta opetin koiran pysähtymään keskelle itse, joten ohjaajan pitää muistaa huutaa seis, vaikka sitä ei treeneissä ole liiemmin tehty. Mahaanmeno ja poistulo ok.

Hyppynouto = jos ei ennakoi niin varma nakki, rakastaa tätä.

Metallinouto = sama kuin edelliseen. Jostain syystä koira on päättänyt että metalli on yhtä siisti juttu kuin puukapulakin, ohjaaja kiittää.

Tunnistusnouto = juupa juu, on tehty aivan liian vähän toistoja. Eilen tein vielä muutaman lihapullalla hajustaen ja sai hommasta taas kiinni. Käytiin myös tekemässä hallilla yksi liike liikkuroituna "eläinkokeena" ja hyvin teki. Voidaan kyllä nollata, mutta tehdä myös hyvin.

Kaukot = uskoisin että koira tekee kaikki vaihdot ekoilla käskyillä, mutta liikkuu seiso-maahan vaihdossa, kun ei osaa tekniikkaa. Aivan täysin ohjaajan moka ja aloitetaankin seiso-maahan ja seiso-istu vaihdot täysin alusta tämän kokeen jälkeen.

Katsotaan miten koe menee ja sen mukaan ilmoitetaan seuraavaan. Jännittää kyllä kovasti! Noh, mutta D on siitä ihana että yrittää aina, eikä homma mene pyllyilyksi. Jotain räpellystä me saadaan aina aikaiseksi. Pyydän Viiviä kuvaamaan kokeen, niin saatte vielä viikonlopun aikana nauttia hauskoista kotivideoista. Kehään lähdetään nimittäin nyt pitämään hauskaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti