maanantai 3. helmikuuta 2014

Kyllä, se voi mennä rikki.

Meille kävi heti tänään pieni vastoinkäyminen. Fiini juoksi metsästä, kun mä olin avaamassa rappukäytävän ovea ja jätti tassunsa oven alle. Kaikki tapahtu tosi nopeesti ja tietenkin oon tässä vähän syytelly itteäni, vaikka eihän tapaukselle enää voi mitään. Noh, koira ontu vielä puolen tunnin jälkeen, eikä varannu edes istuessa. Soitin sitten heti 8 eläinlääkäriin ja sain ajan klo 11. Kolmas varvas sisältä on murtunut kasvulevystä. Pentu jouduttiin rauhottamaan, että saatiin kunnolliset kuvat. Noh, nyt tassu on paketissa ja popsitaan samalla 3 päivää kipulääkkeitä.


Onneksi mieli ei näköjään kulje käsikädessä terveyden kanssa, kun on kyse kelpien pennusta. Fiini juoksee satalasissa paikasta toiseen, retuuttaa leluja ja elää täysillä. Kipulääke teki kyllä ihmeitä. Tehtiin illalla jo ensimmäinen kontaktinaksuttelutreeni. Näin aluksi panostetaan siihen, että koira oppii edes tekemään töitä mun kanssa ja hoksaa mistä se nakki on tulossa. Muutama kiva onnistunut kontakti jo tänään! Illalla vielä 4 kivaa muutaman metrin luoksetuloa leluun. On se vaan etevä.


Detan kanssa treenailtiin käteen koskemista loikalla ja takatassujen pitämistä tasapainotyynyllä. Se osottautu yllättävän vaikeeks, mutta heti se kyllä hoksaa ja tarjoaa uutta juttua. Muutama hyvä kaukojen vaihto saatiin tehtyä tyynyn avulla. Miksi oi miksi en aiemmin käyttäny tota apuna? Huomenna Detan ohjelmassa tunnari ja Fiinin kanssa jatketaan palkkailua ja kontaktia.

4 kommenttia:

  1. Vahingossa bongasin bloginne. Ne on niin salaman nopeita jo noinkin pieninä, että vahinkoja väkisinkin sattuu. Onneksi pienen kelpien mieltä ei yhdellä murtuneella varpaalla murreta. Pikaista paranemista pikkuFiinille! :)

    VastaaPoista
  2. kuulostaa kovin lyhyeltä tuo kipsausaika, mikään ei luudu parissa viikossa ei ihmiseltä eikä koiralta. 3-varvas on kantava varvas (eli pahempi kuin ulompi) ja nivelpintaan asti ulottuva murtuma aina huonompi juttu. Toivottavasti paranee pian, mutta 2 viikkoa on aivan liian lyhyt lastoitusaika! Todellisuutta on valitettavasti 4-6 viikkoa. Kannattaaa parantaa huolella niin saa nauttia yhteisistä harrastusvuosista huolettomammin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, se kuvataan huomenna niin eiköhän se sillä selviä miten jatkossa toimitaan :). Mä en henkilökohtasesti kauheesti ymmärrä murtumista tai niiden paranemisesta mitään, joten ei auta kun luottaa lääkäriin. Tuo murtuma oli siis kasvulevyssä, joka mun ymmärtääkseni on vielä rustoa (ei luutunut), eikä luussa. Saatoin kyllä ihan hyvin ymmärtää väärin. Toivotaa silti, että saadaan paketti pois :)

      Poista