sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Toisen viikon kuulumiset

Lauantaina tuli täyteen 2. viikkoa Fiinin muutosta uuteen kotiin. Edellinen viikko oli tietenkin ensimmäistä parempi, koska haavereita ei sattunut. Ollaan naksuteltu nyt istumista ja oikeaoppista maahanmenoa. Jos jotain Detan kanssa opin, niin sen, että kannattaa opettaa tekniikka jo ihan pienelle pennulle oikein, niin ei tarvitse käyttää siihen aikaa enää myöhemmin. Hienosti Fii jo tarkoaa makuuta :)

Ulkona tehdään nyt kaikki luoksetulot herkuilla, samoin rappukäytävään tuleminen. Ilmeisesti muovinen "ritilä"matto tuntuu tassuissa niin kurjalta, että pentu jättäisi ennemmin tulematta. Onneksi ahneus vie aina voiton. Muutaman kerran olen ottanut pentua matkaan ilman Dettaa. Haluan että koirat oppivat olemaan myös ilman toisiaan, tai lähinnä Fiini. Uskon, että osa reissuista tehdään yhden koiran kanssa ja muutenkin on hyvä, ettei Detta ole aina tukena ja turvana. Uusissa tilanteissa tykkään, että isosisko on näyttämässä mallia, mutta tilanteista pitää jatkossa selvitä myös omin avuin.

Eilen käytiin seuran kisoissa katsastamassa 3.lk meno. Kuulutukset, koirat ja ihmiset ei jännittäneet yhtään. Saatiin myöhemmin seuraksi myös Nasta-sisko. Tytöistä olis ollu niin kiva painia, mutta lääkäri kehotti ottamaan loppuviikon vielä vähän rauhallisemmin. Ensi viikolla painetaan sitten menemään 100 lasissa.

Niin tosiaan, en tainutkaan kirjoitella lääkäristä. Varvas oli luutunut normaaliksi, mutta edelleen vähän turvoksissa. Ei arasta ollenkaan koskettaessa.  Varpaan tulevasta kasvusta ei voi olla varma. Aika tulee näyttämään kuinka käy. Lääkäri oli kuitenkin hyvin positiivinen, joten turha sitä on nyt stressata. Pentu ei arasta tassua ja käyttää sitä normaalisti. Lääkärin mukaan pakettia ei saisi noin pienillä pennuilla edes pitää kuin max. 2-3 viikkoa. Nyt jo huomasi eron lihaksistossa, mutta palautuu normaaliksi alle viikossa. Nuo pienet kasvavat huimaa vauhtia. Fiini oli saanut yli kilon 1,5 viikossa (oli muuten silti paljon pienempi kuin Nasta-sisko). Suunnitelmissa on ollut jo kauan käyttää Detta fyssarilla, joten voisin samaan saumaan ottaa matkaan myös Fiin. Saisi vähän mielipidettä näkyykö varvas liikkeessä. Omaan silmään ei ainakaan näy, mutta mitäs meikäläinen mistään tietää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti