torstai 22. kesäkuuta 2017

BH, TK1 NALLIKALLION RIEHAKAS RAKKAUSLAPS

Me tosiaan päästiin 20.6. BH kokeeseen, joka oli kyllä aivan huippu homma. Ensinäkin matkaa kisapaikalle meiltä 20min ja juuri sellaisena päivänä kun aurinko ei porottanut taivaalta. Noh, en kyllä liputa tuon sateenkaan puolesta, etenkään kun on Fiini nimen varsinaisessa merkityksessä kyseessä. Sade yltyi tietenkin meidän vuorolle, mutta oli niin tihkuttavaa, ettei tehnyt suurempia lätäköitä hiekkakentälle.

Kun menin kisapaikalle olin suoraan sanottuna kauhuissani. Rotikat rähisivät ja ehdin jo paniikissa muistella tarinoita BH-kokeista, joissa koirat raatelevat toisiaan. Mietin, että uskaltaako tuota pikku kelpietä edes viedä kentälle. Saatiin onneksi pariksi Mustantassun käyttötervu, joka oli oikein rauhallisen oloinen tapaus.

Lämmittelin Fiiniä ja mietin, että ei hitto tästä ei tule mitään. Koira otti häiriötä jokaisesta asiasta ja oli jostain syystä todella epätarkkaavainen. No, 3 lyhyttä treeniä sai koiran vähän rauhoittumaan ja 4. parissa oli sitten meidän vuoro. F aloitti makuulla, jossa ei ollut mitään ongelmaa. BH:n paikkamakuu on kyllä luvattoman pitkä noin 5 minuutia. Onneksi ei tosiaan ollut mitään hirvittäviä vesilätäköitä. Olisi tuo kelpie paikallaan pysynyt, vaikka järvessä, mutta makuuasennosta en olisi mennyt takuuseen. Aika vähän ehdittiin tehdä tuota makuuta niin, että olen selkä koiraan päin, mutta kotona ruualla pari treeniä sai koiran hoksaamaan, että kyse on ihan samasta hommasta kuin tokossa.

Sitten itse liikkeisiin. Meidän hihnassa seuraaminen oli kamalaa, no ajoittain ihan ok tasoista, mutta pääosin hirveää. Henkilöryhmässä jouduin antamaan muutaman lisäkäskyn ja F olisi kovasti halunnut moikata ihmisiä. No, otin hihnan pois ja homma muuttui täysin. Koira alkoi seurata todella tarkasti ja täydellisessä vireessä. Se tuntui ihan mielettömän hyvältä, etenkin kun alla oli jo pitkä pätkä tekemistä ja koira kykeni tuollaiseen vireeseen. Koko loppukokeen koira oli loistava ja nautittiin molemmat meidän yhdessä tekemisestä. Oikeasti tässä saa mennä taas itseensä. Jos koira ei ole juuri ollenkaan treenannut hihnassa, niin ei voi olettaa, että kokeessa se menee kuin vettä vain.

Arvosanoja en ihan tarkalleen muista. Olisiko makuu ollut erinomainen, samoin molemmat loppuliikkeet, hihnassa seuraaminen puutteellinen ja vapaana erittäin hyvä (alun henkilöryhmä vielä vähän haparointia). Kaupunkiosuudessa nyt ei ollut mitään ihmeellistä, kun asutaan ihan tässä cityssä.

Käteen jäi siis koulutustunnus BH ja muutamia kehittämiskohtia. Hihnassa seuraamista olisi hyvä tehdä myös siellä treeneissä, vaikka ei siitä tulevien kisojen kannalta enää taida olla hyötyä, mutta jos joskus vaikka kisataan rally-tokossa? Henkilöryhmä ehdottomasti treeniin, koska aiotaan vielä korkata myös ne PK-lajit. Ja sitten nuo liikkeiden alotukset. Ne ovat ennen menneet tosi kivasti, mutta nyt kokonaan uudella kentällä tässä oli ongelmia. Koiran kontakti on oltava käskysanan jälkeen koko ajan ohjaajassa, ennen sitä saa tsekata kentän. Tämä otetaan nyt jokaiseen treeniin vastaisuudessa mukaan.


Ja siitä lämmittelystä. Koiran kanssa pitää tehdä ihan kunnon pätkät ennen koetta. Detta oli niin päinvastainen koira, että on mennyt hetki sisäistää asia. Se lössähti pitkästä treenistä, kun taas tuo kelpie selkeästi paranee, mitä enemmän hommia on alla.

Tänään me käydään vielä taistelemassa ruokakaupassa ja sitten lähdetään viettämään mökkielämää. Nauttikaa juhannuksesta! <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti