lauantai 30. huhtikuuta 2011

Tokoilua ja viime hetken mätsäri treenit.

Helpotus, sain Heidin suosututeltua esittämään Detan huomisessa mätsärissä. Voin siis rauhallisin mielin mennä yöks töihin, eikä tartte miettiä että mun koira nolaa mut ku nythän se nolaa Heidin :D Terkkuja Heidille! Halusin kokeilla tänää paikkamakuuta niin, että oli muitaki koiria. Treeni alko loistavasti, Detta ei tehny edes liikkeestä maahanmenoa, vaikka sen piti olla meijän vahvin ja varmin liike. No koira pysy hyvin maassa, mutta Heidi lähti autolle ja kun se palas sieltä takasin rivii, Detta nousi. Liian suuri  häiriö siis Detalle. Tää riitti mulle, halusin vaan nähdä kuinka Detta toimis niin sanotussa oikeessa tilanteessa. Eihä tää nyt ollu oikee tilanne kun kaikki ohjaajat ei pysyny rivissä, mutta ainut ja tärkein asia jonka huomasin oli se, ettei Detta ota ollenkaan häiriötä muista koirista. Se pitää muhun hyvin kontaktia, eikö hötkyile muualle.

Tän ensimmäisen Detan nousun jälkeen sitä ei kiinnostanu enää edes mennä maahan, saatikka sitte pysyä siellä. Tein ehottomasti sen virheen että vaadin koiralta liikaa (tosin ekassa paikkamakuussa oliki tarkotus "kokeilla" ja vaatia). Se on tehny kovassa häiriössä paikkamakuuta, ja uskon että se onnistuu tilanteessa ku tilanteessa. Koiraa ei vaa nyt kiinnostanu ollenkaan. Jatkossa pikku hiljaa pidempää aikaa ja paljon palkkaamista välissä. Vahvistelin tänään toimintoa liian vähän, joten aivan oma moka. Seuraaminen alkaa olla mulle mieleistä ja muutama tosi onnistunu luoksetulo ja liikkeestä seisominen saatiin aikaan.

Luna oli tänää ihana ja loistava, siitä alkaa kasvaa aikuinen ja hieno neiti. Otettiin seuraamista, yks paikkamakuu ja luoksetulo. Nyt huomaa että koulutus on alkanu tuomaa tulosta. Ennen en voinu edes kuvitella että pitäisin koiraa irti ku muut seisoo/puuhailee omien koiriensa kanssa 2 m päässä. Nykyää Luna vaa istuu nätisti ja kattelee mua ilmeellä "tuliskoha niitä herkkuja", vaikka juttelen muiden kanssa. Se on muutenki liikkeissään tosi rauhallinen ja ihana. Sitä on oikeen ilo treenata. Seuraaminen on sitä että neiti kulkee mukana, mut meijän välissä on varmaan puol metriä :D En oo tosin koskaan hionu sitä, vaan tehny aina sinne päin. Mutta ihaninta on sen työskentelymotivaatio <3 Ihana Luna! 

Huomenna infoa mätsäristä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti