maanantai 30. toukokuuta 2016

ALO1 JA SM-KISAT

Käytiin Nöppösen kanssa Laukan kokeessa lauantaina ja tokoiltiin sieltä toinen ALO1 174,5 pojoa. Koe meni ihan kivasti ja koira teki just niin hyvin, kun sitä on opetettu. Paikkamakuuta rivissä ja yksitellen, on tehty vähän, joten siitä tuplakäskyllä -8 pojoa (meni niin hitaasti, että päätin antaa toisen käskyn, toki ei sitä olisi tarvittu) ja seuraamisen käännöksistä myös vähän noottia. Siinäpä siis oikeastaan ne oleellisimmat. Kapulan pidossa koira nostaa innoissaan pyllyä sekä kapulan annossa, että luovutuksessa, joten se täytyy hioa ennen SM-kisoja kuntoon.

Kaikki näistä "mokista" on tosiaan sellaisia juttuja, joita ei ole treenattu tarpeeksi. Fiini oli omalla tasollaan ja ohjaaja voi täysin katsoa noista pistemenetyksistä peiliin. Huomasin myös, että palkkasin alkuun liikkeiden jälkeen tosi innokkaasti ja hyppyyttämällä, mitä en todellakaan tee koskaan kokeenomaisissa treeneissä. Koira vähän ihmetteli ja purki tätä ihmetystä pari kertaa haistelemalla. Lopetin sen ja siirryin maltilliseen palkkaamiseen, joka muutti koiran mielentilan täysin. Aikamoinen ahaa-elämys.

Kisakokemusta on onneksi kertynyt jo sen verran, ettei jännitys ole enää mikään ihan älytön. Pystyn hyvin miettimään mitä teen ja kuinka käyttäydyn koiran kanssa. Toki SM-kisat on sitten ihan oma lukunsa, mutta ainakin nämä kyläkokeet voi luokitella suhteellisen helpoiksi tilanteiksi sekä ohjaajalle, että koiralle.

---------------------------------------------------------------------------------

Treeniin ennen SM-kisoja siis:

Paikkamakuun yksittäiset käskytykset ja nopea maahanmeno

Seuraamisen käännökset (tiputtaa kontaktin)

Kapulan pidon maltti

-------------------------------------------------------------------------------

Tässä vielä pisterivi:


8,5 seuraamisesta ja kapulanpidosta. Kaukot oli priimaa ja asento nopea sekä ryhdikäs, en tiedä mistä se yksi piste lähti, mutta väliäkös tuolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti