tiistai 2. elokuuta 2016

TOKO SM2016 JA TK1

Pitkästä aikaa taas täällä rustailemassa. Fiinin kanssa ollaan lenkkeilty, uitu, metsäilty ja touhuttu paljon, mutta itse harrastaminen on ollut oman kisadieetin takia vähän vähemmällä. Kotona toki tokoillaan pari-3 kertaa viikossa, mutta kentälle en ole saanut meitä raahattua. Varmasti taas syksyllä homma muuttuu, koska ei se tokokärpänen minnekkään ole kadonnut, yksinkertaisesti kyse on vain omasta fyysisestä jaksamisesta, joka ei anna periksi pitkien aamulenkkien jälkeen.

Käytiin reilu viikko sitten lauantaina viimeistelemässä meidän alokasluokan osaamista ja pokattiin kotiinviemisiksi TK1 koulutustunnus. Jos jotain tuon koiran kanssa olen tehnyt oikein niin kokeenomaisen suorittamisen ja se on paljon tulevaisuutta varten, koska aiotaan jonain pävänä vielä pokata se valiotitteli. Liikkeissä on aina parantamisen varaa, mutta vire koko suorituksen ajan on huippu. Meidän seuraaminen oli myös parasta koskaan. Ajattelin kokeilla täyskäännökset vasemman kautta (SM-kisat on hyvä paikka kokeilla :D) ja nehän toimii!! F keskittyy paljon paremmin eikä katkaise kontaktia, joka on vähän ollut aiemmin käännösten ongelmana.

 Kuva Riitta-Liisa Kuittinen

Kuva Riitta-Liisa Kuittinen

Pieniä tipluja tuli, kuten luoksetulossa innokas törmääminen ja kapulan pidossa pepun liikuttaminen irrotuksen jälkeen, mutta mitäpä noista. Pääasia että tehtiin hommia iloisesti ja yhdessä. Jotenkin on tosi hyvä fiilis meidän tekemisestä. 

Olisin ilmoittanut syksylle BH-kokeeseen, mutta listalta ei nyt löytynyt mitään järkevän matkan päässä olevaa, sopivana ajankohtana. Se jää siis valitettavasti ensi keväälle. Meillä olisi Laukalla tämän kuun lopussa tokokoe, jonne pohdiskelen kovasti ilmoitanko vai en. Sanotaanko, että moni liike on pahasti kesken, MUTTA hyvällä mallilla.

Kotitottiksena aloitettiin tänään nose-touch kämmeneen, jonka aion ketjuttaa paikkaistumiseen, niin että hoksaa makuun ja istumisen eron sanallista valmistelua selkeämmin. Huomenna jatketaan sillä ja viimeistellään kapulan palautusta. Jäävien erottelussa ilman apuja on hommaa, samoin ruudussa. Perjantaina käydään kentällä vetämässä AVO läpi, niin saa vähän varmistuksia kannattaako se koepaikka ottaa.

Kuva Riitta-Liisa Kuittinen 

Kuva Riitta-Liisa Kuittinen

Mutta hei meillä on nyt ensimmäinen koulari. Ja vaikka aluksi harmitti tuo alokasluokassa kykkiminen, niin saatiin hyvin kisakokemusta sekä pintaa myös uusille säännöille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti