tiistai 20. kesäkuuta 2017

TOKOA PAAHTEESSA

Käytiin eilen tekemässä Fiinin kanssa noin 30 min treeni tuossa läheisellä nurmialueella. Rehellisesti, en todellakaan tiedä saisiko keskustan uimahallin takapihalla treenata koiraa, mutta koska siinä on jalkapallokentän kokoinen tyhjä alue, mielestäni sen voi hyödyntää. Paikalla oli myös yksi auringonottaja ja mies pienen chihun kanssa. Pieni koira oli aluksi eri mieltä meidän treenaamisesta, mutta lopulta lopetti haukkumisen.

Lähdettiin tekemään seuraamista. Kokeilin viritellä herkun kanssa ja lähteä suoraan tekemään pitkää seuraamista. On hyvä kokeilla näitä, kuinka valmistelisin koiran kisoihin -juttuja, koska kisataustaa ei tosiaan vielä ole riittävästi sen tuntemiseksi. Viime vuoden SM-kisat menivät vireen ja kaiken muun osalta todella nappiin, joten lopputulos on ehdottomasti se, että lelulla virittelyt alkuun. Nyt makupala sai skarppaamaan, mutta lihapulla ei vain yksistään ollut niin siisti juttu, että vire olisi kestänyt koko pitkän BH kaavion. Toisaalta kyse saattaa olla myös pitkästä tauosta tai kuumuudesta.

Kahden pidemmän pätkän jälkeen tein BH:seen kuuluvat loppuosuudet, joissa ei tietenkään ole mitään ongelmaa. F tulee suoraan sivulle, joten luoksetulossa se vähentää pisteitä, muuten nappiin. Tämän jälkeen pieni tauko, lelulla virittelyt ja seuraamiset. Nyt seuraaminen oli ihan eri näköistä. Koira skarppasi ja keskittyi eikä pituus ollut mikään ongelma. Siihen oli hyvä päättää. Loppuun vielä muutaman merkin kierrot ja leikkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti