sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Fiini on kotona

Meille tosiaan muutti eilen uusi asukki, australiankelpie Fiini (Fii). Koko pennun hankkiminen ei lähtenyt siitä, että olisin etsinyt koiraa, vaan siitä, että aivan uskomattomalle koiralle (Riehalle) tuli pennut. Tykkään emästä niin älyttömästi, että piti oikeasti alkaa miettimään menisikö meillä toinen nuori koira tässä perheessä. Tulin tulokseen että menee ja jaksan ihan hyvin kisata sekä treenailla kahdella koiralla. Lapsikin alkaa olla jo niin iso, että sen voi ottaa mukaan hallille, kun pakkaset vähän lauhtuvat.


Kuva: Kati Kuuttila

Hain Fiinin eilen aamulla kotiin. Koko automatkan koira huusi kuin syötävä, mutta lopulta nukahti kuin seinään. Pieni karvainen katsasti ensin uuden kodin ja iltaan mennessä alkoi olla jo tosi paljon reippaampi. Detta on edelleen pelottava ja hurja. Fiini juoksee sitä kohti iloisesti loikkien ja kääntyy ympäri hei kun on kohdalla. Taitaa unohtaa, ettei D kaipaa vielä sen seuraa. Ulkona "vanha" rouva meinasi jo vahingossa laittaa leikiksi.

Nimeä mietittiin ja mietittiin. Tänään aamulla päätin, että nyt keksin jonkun ja se on sitten se. Hylkäsin lukuisat ideat, koska mikään ei tuntunut täysin omalta. Fiini tuntuu. Täytyy vaan toivoa, ettei kukaan luule metsässä mun huutavan viiniä, ainakaan jos olen lapsen kanssa :D.

Nyt suunnitelmissa on kotiutua rauhassa, käydä eri paikoissa, opetella leikkimään ja hiljalleen alkaa naksuttelemaan. Fiinin kanssa on suunnitelmissa tehdä pääasiassa tokoa ja Pk-lajeja. Agility on vielä mietinnässä. Toki paljon hommat riippuvat myös koirasta, joku sytyttää enemmän kuin toinen. Sen mukaan mennään.

Tänään kävin viemässä muutaman paketin postiin ja nappasin matkaan myös Fiin. Menomatkalla huusi, mutta lopetti aika pian, sama takaisin tullessa. Selkeää edistystä jo yhdellä kerralla, koska matka ei tosiaan ollut kuin sen 5 min. Ensi viikolla käydään ainakin leikkimässä Mamman ja vielä uuteen kotiin pääsyä odottavien sisarten kanssa, sekä totutellaan häkkihommiin. Tällä hetkellä oon tehny niin, että aina kun koira nukahtaa paikkaan X siirrän sen häkkiin ja suljen oven. Tää ei vielä liity siihen koulutukseen, vaan lähinnä siihen, että pentu saa nukkua rauhassa tuolta 1,5 vuotiaalta. Tarkoitus ei ole siis pitää häkissä, muuten kuin treenatessa, olkaa huoleti :)



4 kommenttia:

  1. Onnea pennusta! Pakko sanoa, kun mietit tuota nimen muuttumista promillejuomaksi, että meidän Fina on sukulaisten suussa suvereenisti Viina, ja entinen naapuri kuuli nimen väärin Piinaksi. Että pelkosi voi hyvinkin osua oikeaan! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Hahah mä mietin, että oisin antanu pennulle nimeks Piina, näin of the topic. Ei se oikeestaan haittaa, vaikka Fiini oiskin viini. Harmi vaan etten juo viiniä :D

      Poista