sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Huhhuijjaa

Nonii nyt saan vihdoin väsättyä tänne päivityksen ja kerrottua mitä meijän arkeen kuuluu. Tää viikko on oikeestaan mennä koirien osalta pelkässä levossa. D:llä oli perjantaina lääkäri, jossa vihdoin ja viimen tutkittiin koira kunnolla. Ensin lääkäri kokeili, mittas, paineli ja tutki kaikki mahdolliset paikat imusolmukkeista limakalvoihin ja otti tassusta kaks erilaista näytettä. Teippinäytteen ja jonkun raaputusnäytteen, toisella suljettiin pois sikaripunkki ja toisella ilmeisesti hiivaa. (Unohdin paperit Jyväskylään nii mulla ei oo näitä nyt kirjallisena.) Oltiin tutkittavana 40min-tunti, joten voin ainaki sanoa saanneeni rahoilleni vastinetta. Tuli sellanen fiilis, että lääkäri halus oikeesti selvittää mikä koiralla on, eikä vaan määrätä niitä kuuluisia antibiootteja.

Sikaripunkki saatiin suljettua pois ja lääkäri oli myös sitä mieltä, ettei se näytä sieneltä. Toisesta näytteestä löyty kuitenki vähän hiivaa, jonka johdosta meille määrättiin shamppoo, jolla vaahdotan tassut 3 krt viikossa. Tueks sain vielä ohjeet öljyistä ja vitamiinilisistä. Koiralla on kuitenki hyvässä kunnossa turkki ja kaikki muut limakalvot yms. joten lääkäri ei uskonu mihinkään vitamiinin puutostilaan.

Yhen aiemman kettuterrieritapauksen se kerto, jossa sillä koiralla oli ilmeisesti joku immuniteetti häikkä ja se sai yksinkertasesti joka vuosi tälläsen reaktion, eikä koskaan selvinny mistä se johtu.

Lääkäri oli kuitenki ehottomasti antibioottia vastaan ja sano että mennään nyt tän shamppoon varassa 3 vko ja sen jälkeen otetaan uus käynti. Jos ongelmat on hävinny ni hyvä niin, jos ei otetaan ihonäyte tassuista. Tuntu kyllä vihdoin siltä että se tutkittiin kunnolla. Savonlinnassa kun vaan todettiin ongelman lähteneen vanhasta haavasta ja antibioottia kouraan, olin vastaanotolla 5 min. En ees viitti sanoa mitä mieltä oon sen eläinlääkärin toiminnasta! 104 euroa + 16 euroa Cothivet, eikä koko käynti antanu mulle yhtään mitään. Uskomatonta toimintaa!! En enää ikinä vie koiraani sinne, edes rokotukseen.

No nyt voitte vetailun vuoks arvata paljon tää Jyväskylän käynti makso? Hommahan siis kesti 1,5 tuntia, johon kuulu tutkiminen, näytteiden analysointi ja loppu ohjeet lääkinnästä. 114 euroa!!! Olin kauhusta kankeena kassalla, ku en tienny ollenkaan paljon lysti tulee maksamaan, veikkailin 300 euroa koska kyseessä oli myöskin yksityinen klinikka ja vieläpä erikoislääkäri, mutta onneks yllätyin ilosesti.

Jatkossa voidaan olla normaalisti, märällä maalla rukkaset jalkaan, mutta kuivalla maalla/pakkasella/pakkaslumella, ei tartte käyttää mitään! Homma ei oo tarttuva, joten voin treenata normaalisti, varoen tietenki meijän yhtä anturaa jonka pinnassa ei edelleenkään oo sarveiskalvoa. Rauhallista treeniä ja normaalia elämää, paraneminen kestää kuukaudesta ylöspäin, mutta tunnelin päässä on selkeesti valoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti