perjantai 25. marraskuuta 2011

Lunasta tulee toko JA agikoira!

Oltiin eilen tytsyjen kanssa hallilla (Heidin ja Heidin) ja tehtiin vähän mitä sun sattu. Alotin tekemällä D:n kanssa pientä seuraamispätkää ja paikkamakuuta. En oo vielä viittiny tehä sen kanssa hirveesti ku tassut ei oo edelleekään täysin terveet, mutta muutamia toistoja. Edistämisen kanssa painitaan edelleen ja muutama askel menee ilman tätä ongelmaa, mutta aina kun koira puhkuu intoa (eli melkein aina) tuppaa askel menemään muutaman edelle. Huomautuksesta palaa kyllä oikeeseen paikkaan, eli koira tietää kyllä missä pitää olla. Täytyis vaan seuruuttaa hihnassa, mutta silti teen sen aina vapaana, oi miksi? Yks liikkeestä maahanmeno iha vaa muistutukseks ja kyllä se sieltä löyty, tosin kaksoiskäskyllä.

Luna oli tänään ihan huisin hieno. Alotin tekemällä sen kanssa putkea. Ei oltu siis koskaan ennen tehty. Aika uskomatonta että se uskalsi oikeesti mennä sinne! Ja vieläpä niin että Heidi (ihan sama kumpi) houkutteli toisessa päässä. Uskomattoman rohkeeta mun dobermannilta :) Tänään täytyy laittaa sinne namilätkä ni en tartte enää avustajaa. Se siis meni kyllä sinne, muttei ihan heti tai oikeestaan ollenkaan hoksannu mistä on kyse. Se tarvii toistoja toistoja ja toistoja. On vaan niin hassua omistaa kaks täysin erilaista koiraa. Toinen oppii naps vaan ja toinen tarvii 30 toistoa. No mutta joka tapauksessa yks onnistunu toisto niin että juoksin vaan ja koira juoksi putken läpi. Huisia! Lunan kanssa on kiva kokeilla ku meillä ei oo kisatavotteita sen suuremmin ni voidaa vähä räpeltää, eikä koko ajan tartte olla niin tarkka mitä tekee.

Keppejä tein ihan vaan ohjaamalla namilla. En usko että koira reagoi verkkoihin kovin positiivisesti. Toisaalta jos laittais vaan lyhyen pätkän vaikka yhen välin verkolla ni se saattais rohkeesti painaa sinne. Sitäki vois tänään kokeilla. Samoin hyppyjä, niistä se varmasti nauttii!

Lopuks vielä Lunan kanssa seuraamispätkää ja hitsit mite seki meni hyvin! Ei peppu irronnu läheskään niin paljon ku normaalisti :) Se näytti jopa ihan seuraamiselta. Lunan kanssa ei oo tarvinnu oikeestaan koskaan hioa kontaktia ja silti se on hyvä. Sitä ei tehdessä edes kiinnosta kattoa muualle. 5 askelta saatiin jo tosi kaunista seuraamista. Iso koira näyttää paljon hienommalta kun se seuraa :) Oon tosi tyytyväinen mun dobermanni neitokaiseen, teen siitä vielä tokokoiran!



Ps. me saatiin aika hienot uudet pannat piristämään ankeeta syksyä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti